Klubi

Täname kõiki aktsionäre ja klubiliikmeid, kes on aastate jooksul EGCC klubi toetanud. Tänu teile oleme nii kaugele jõudnud, et saame minna tugeva seljatagusega edasi meie järgmisi pikki eesmärke täitma. Teeme seda nii nagu klubi algusest alates oleme teinud: rahulikult, kiirustamata, mõistusega ja tagasihoidlikult.

Meie klubis on olulised traditsioonid, ajalugu, loodus, inimesed ja golfiväärtused ning seda kõike väljendavad ka meie ehitatud väljakud oma ilus, keerukuses, naturaalsuses ja samas geniaalses lihtsuses. 

Rõõm on seda jagada võimalikult paljudega siin Jõelähtmes! 

Hanno Kross
Estonian Golf & Country Clubi juhataja

650 klubiliiget

2005. aastal loodud Estonian Golf & Country Club on täpselt nii tugev kui selle liikmed. Seetõttu on meil ütlemata hea meel, kui klubisse soovivad astuda uued liikmed, kes soovivad läbi golfimängu ja inimestesse suhtumise jagada ühiseid väärtusi.

Tegelikult saab golfi mängida ka ilma selleta, et kuskil klubis liige olla. Eesti väljakud on kõikidele avatud, mänguõigust saab soetada ja golfi mängida kasvõi sada korda aastas. Kui golf on aga elus üle keskmise oluline, kingib liikmelisus mängule juurde laia sotsiaalse võrgustiku, koduväljaku eeliseid ja soodustusi ning läbi hooaja toimuvaid klubivõistluseid.

Estonian Golf & Country Clubi mahub kuni 650 täiskasvanud liiget, lastele ja noortele piirang ei kehti. Veel saab liikmeks astuda ilma AS EGCC aktsiat omamata, kuid aktsionärid on eelisjärjekorras uute liikmete vastuvõtul ja ootenimekirjas.

NB! 2024. aastal on klubi liikmemaksu tasumise tähtaeg 15. märtsil. Pärast tähtaega vabastame liikmemaksu mittetasunute kohad ootenimekirjas olevatele golfisõpradele.

400 aktsionäri

Lisaks HCPI pidamisele ja koduklubiteenustele on võimalik soetada aktsia AS EGCC’s, kes omab ja haldab Jõelähtme golfiväljakuid. Meil on üle 400 aktsionäri, kellele kuulub üle 50% aktsiaseltsist. Tänu aktsionäride panusele aastatel 2003–2007 suudeti EGCC valmis ehitada. Ehitamiseks saadud vahendid saadi läbi aktsiaemissioonide ja aktsiate emiteerimise, kuhu investeerisid tavalised golfimängijad ja klubiliikmed, kellel enamikul on üks-kaks EGCC aktsiat.

Täna meil endal juba ammu ühtegi aktsiat ei ole, kuid soovi korral saab turult aktsiaid osta. Nii mõnigi välismaalane, kes 2005. aastal aitas klubi ja ostis aktsiaid, on tänaseks vanuse tõttu oma mänguringide hulka vähendanud. Paljud ei mängi golfi enam Eestis ja on nõus aktsia edasi müüma aktiivsetele Eesti mängijatele.

European Tour Destinations

Oleme klubi algusest alates hoidnud pigem tagasihoidlikku joont ja teinud oma asja tasa ja targu. Meie tagasihoidlikkus ei ole väljendunud eesmärkide puudumises või klubi punastes pintsakutes. Juba esimesel tegutsemisaastal ühinesime European Tour Destinationsiga, et saada otseühendus golfimaailma parimale know-how‘le.

Rahvusvahelised võistlused

Oleme võtnud  eesmärgiks korraldada igal aastal mõne suure olulise rahvusvahelise võistluse, et tuua Eestisse nii mängijaid kui ka võistluste korraldajaid ja kohtunikke. See on andnud paljudele võimaluse õppida maailma parimatelt ja kogeda tipptasemel golfisündmusi.

Headeks näideteks on siin aastatel 2009 ja 2011 korraldatud World Cup European Qualifieri profivõistlused, kust on osa võtnud paljud maailma tipud ja ka Ryder Cupi mängijad. Lisaks mitmetele Euroopa meistrivõistlustele on Jõelähtmes aset leidnud noorte, seeniorite ning sinna vahele ka naiste ja meeste individuaalsed Euroopa meistrivõistlused aastatel 2014 ja 2016.

Jõelähtme golfimuru on näinud lühikese aja jooksul uskumatult suure hulga tippe. Ka Sea Course’i rekord 63 lööki kuulub 2016. aasta EM’il hõbedamedali kaela saanud ja praegu maailma esikümne piirimail olevale Norra talendile Viktor Hovlandile.